Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и КТ "Подкрепа" обсъдиха проектобюджета за догодина

Снимка: БГНЕС

Депутати от ГЕРБ и представители на КТ "Подкрепа" обсъдиха проектобюджета за 2016 година.

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов каза, че има основа за разбирателство с управляващите.

Като че ли срещна разбиране нашият аргумент за помощта за безработица – нейният минимален размер е прекалено нисък, неактуализиран от години, няма да струва кой знае колко на бюджета на НОИ, ако нещо бъде направено. Определянето на помощта за майчинство между първата и втората година също години наред не е била актуализирана. Има възможност нещо и там да се направи. Повдигнахме един въпрос, който не стоеше на дневен ред - за увеличение на заплатите на работещите в НОИ. Останах с впечатлението, че и по тази тема намерихме разбиране. 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че предстоят разговори и за образование и здравеопазване, както и по темата с протеста на полицейските служители.

Оставили сме отворена вратата за разговори по всички теми, които бяха поставени на дневен ред, и съм убеден, че в диалог със синдикатите, в диалог с изпълнителната власт ще можем действително да приемем един разумен, добър бюджет, който е възможен в днешните условия, които има държавата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!