Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова напускат Изпълнителното бюро на БСП

Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова напускат Изпълнителното бюро на БСП. Това са единствените оставки, които бяха подадени на пленума на левицата, който продължи повече от 8 часа.

По неофициална информация само три гласа са спасили ръководството, което веднага след изборите заяви желание да подаде оставка. Оказа се обаче, че членовете на Бюрото са гласували против оставката си. Така и Стойнев, Паргов и Йотова вероятно ще останат вътре.

Те тримата подадоха оставка. Как ще останат в Бюрото?, стана ясно от думите на лидера на БСП Михаил Миков.

Тези театралности: "Сега си подавам оставката, а утре пак ще си организирам избора" вече поомръзнаха на хората и са част от загубата на доверие. Много активно се поставяха тези неща от София и Пловдив, председателите, които имат най-лошите резултати в партията. И те всичките се нахвърлиха на Изпълнителното бюро, посочи Миков.

Националният съвет не е подкрепил опитите за дестабилизация на партийното ръководство, каза още лидерът на БСП и повтори няколко пъти, че решение за провеждането на Конгрес взема Националният съвет, а не "една или друга компания от Националния съвет".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!