Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опозицията критикува МВР, БСП започва разговори за вот на недоверие към правителството

Снимка: БГНЕС
БСП започва разговори за вот на недоверие към правителството. Към темите за здравеопазване и демографска политика вече се очертава и проблемът със сигурността, каза лидерът на социалистите Михаил Миков:

Очевидно служителите на МВР са силно демотивирани. В столицата на България, по улиците не се осигурява сигурността. Не бива държавата да изпуска контрол върху ситуацията, за да се стигне до обществено напрежение от типа на това, което се случва по улиците на немските градове.

От БСП смятат, че премиерът е поел отговорност за действията на вътрешното министерство, след като е защитил отсъствието на министър Бъчварова в сегашната ситуация.

И от АБВ критикуваха отсъствието на вътрешния министър Румяна Бъчварова и главния секретар на МВР от страната, в момента, когато остават неразкрити две убийства.

Отсъствието на министъра е нелепо, две брутални убийства и това в не малка степен е отговорност и на министър-председателя. Счита ли министър-председателят, че в тази ситуация е нормално от страната да отсъстват министърът на вътрешните работи и главният секретар. Това вече е политическият въпрос. Най-лесната работа е да се искат оставки. При всички случаи ние сме изправени пред дебата за необходимост от кабинетни промени. Въпросите са много повече от отговорите и очевидно е, че тази ситуация от последните седмици в не малка степен  важи и за МВР, заяви Румен Петков.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов обясни, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е имала планирано посещение в Китай, което е било отлагано няколко пъти.

Госпожа Бъчварова не разкрива убийства. Има професионално ръководство, което го прави, и хиляди служители на МВР, на които това им е професията. И те повече от всички искат да бъдат разкрити тези убийства и ще ги разкрият, заяви Борисов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!