Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гр. Караджов: Обсъждано е само името на Меглена Кунева за министър на образованието

Гроздан Караджов
Снимка: БГНЕС

Името на вицепремиера Меглена Кунева е било единственото, обсъждано като евентуална кандидатура за министър на образованието на продължилата до късно снощи среща на представители на Реформаторския блок, заяви депутатът Гроздан Караджов. Той добави, че в Реформаторския блок са останали изненадани от поисканата от премиера оставка на министъра на образованието Тодор Танев, както и от искането реформаторите да предложат нова кандидатура до края на вчерашния ден. Лидерите на партиите не са били консултирани предварително. 

Дори Борисов да е имал своите основания, то те е трябвало да бъдат обсъдени в коалиционния формат. С исканото бързо решение не се спазва елементарният етичен език между партньорите, твърди Караджов. 

На срещата с Бойко Борисов, лидерите на партиите от Реформаторския блок, според Гроздан Караджов, няма да отидат с конкретна номинация:

Не е стоял въпрос за подкрепа или неподкрепа. Казвам ви, единствената обсъждана, но не е имало естеството на заседание, на което да се вземе решение. Днес в четири часа има такова заседание.

В 16.00 часа се събира Изпълнителният съвет на Реформаторския блок, за да обсъди и евентуално да вземе решение кого да предложи за министър на образованието.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!