Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоевград се присъединява с два концерта към националната кампания под наслов "България пее"

На 15-и, 16-и и 17-и април 2016 г. България ще запее с над 150 вокални състава в 33 града в страната. 

"България пее" е национална инициатива на Българския хоров съюз за популяризиране на хоровото пеене и поставянето му във фокуса на общественото внимание. Такава кампания се организира за първи път. С инициативата ще бъде отбелязано началото на честванията, посветени на 90-годишнината от създаването на Българския хоров съюз.

12 състава ще пеят в Благоевград в два концерта, с които Благоевград се присъединява към кампанията.

Първият концерт е на 15-и април, петък, от 18.30 часа в големия салон на Драматичния театър "Никола Вапцаров". В този концерт ще пеят: Смесен градски хор "Ален мак", Градски детски хор, Дамски камерен хор "Лира", Вокална формация "Бисери, Вокална формация "Смехоранчета", Вокална група при СОУИЧЕ "Св. Климент Охридски".

Вторият концерт също е в театъра, но с начален час 10.00 часа, в събота, на 16 април. В този концерт ще участват Вокален ансамбъл "Езерец", Детска формация "Джумайчета" и Група за автентичен фолклор при НЧ "Никола Вапцаров - 1866", Детска вокална формация "Мая" и Школа по народно пеене при ОДК и Народен хор при НХГ "Св.св. Кирил и Методий".

Радио Благоевград е партньор на кампанията. В няколко последователни предавания "Събития и личности" с водещ Елизабет Александрова, гости в студиото бяха хора, ангажирани с организацията на събитията. Партньор на кампанията е и Народно читалище "Никола Вапцаров - 1866" – Благоевград. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Благоевград и лично от д-р Атанас Камбитов – кмет на Благоевград.

В звуковите файлове можете да чуете интервюта на Елизабет Александрова с някои от гостите в рубриката "България пее".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!