Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

„България поиска от Европейския съюз да бъде разработен план „Б“, в случай че Турция се откаже да изпълнява споразумението с Европейския съюз за справяне с бежанския проблем“, пише вестник СЕГА, цитирайки министъра на външните работи Даниел Митов. „За такъв план се заговори още от началото на февруари. Първи го споменаха страните от Вишеградската четворка, като те предложиха Гърция да бъде извадена от Шенген и да се засили охраната на границите на България и Македония. Разработване на алтернативен вариант се наложи след като турският президент Ердоган намекна, че може да остави цялата сделка да се провали, кето би довело до засилване на бежанската вълна към Европа“, припомня вестникът.
24 ЧАСА съобщава водещата новина от вчера със заглавието: „Плевнелиев няма да е президент по лични причини“. 
„Плевнелиев се отказа, десните психясаха“, четем на първа страница на ДУМА. „От СДС обвиниха Радан Кънев, че с раздорите си в Реформаторския блок бламирал издигането на обща президентска кандидатура“, допълва „левият вестник“.
„Росен Плевнелиев се готви за висок пост в Европа“, твърди СТАНДАРТ. Вестникът цитира част от вчерашното извънредно изявление на държавния глава: „Това че няма да има втори мандат веднага след първия не означава, че излизам от политиката“, каза Плевнелиев.
Водещата тема за вестник ТРУД не е Плевнелиев, а Дионисий. „Светият синод отстрани архимандрита от поста предстоятел на храма „Св. Александър Невски“. Той е под запращение и няма право да извършва богослужение, 9докато комисия проверява сигналите срещу него. След края на проверката ще стане ясно дали ще го дадат на църковен съд“, съобщава ТРУД.
Вестник КАПИТАЛ атакува министъра на транспорта в материал със заглавие-въпрос: „Има ли пилот в самолета“. „Министерството на транспорта се проваля пак и пак в контролните и управленските си функции. Това не се отразява по никакъв начин на министър Ивайло Московски“, отбелязва вестникът, сочейки проблемите в автомобилна администрация, забавената приватизация на БДЖ и предстоящата концесия на летище София, при която „всичко до момента е забулено в мъгла и неясноти.“



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!