Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа 33-годишен мъж за вчерашното убийство на жена на пътя Русе-Бяла

33-годишен мъж е заловен от полицията, след като снощи, около 19 часа е убил съпругата си и сам е съобщил за това на спешен номер 112.Той заявил на операторите, че е убил жена си на автобусна отбивка извън Русе в посока София.

Полицейският екип установил, че на посоченото място автомобил с русенска регистрация е в тревната площ, вдясно на пътното платно и с включени аварийни светлини. На около 80 метра от колата, на пътя, бил намерен и труп на жена с прободни рани по тялото.
След бързи полицейски действия станало ясно, че жертва е 27-годишна жена, а убиецът е съпругът й на 33 години. Двамата са пътували в семейния си автомобил, когато избухнал скандал и мъжът я пробол с нож, който само ранил съпругата. След като слязла от автомобила в движение и започнала да тича в обратна посока, към Русе, жената била настигната от мъжа си и той продължил да нанася смъртоносните удари.

Убиецът е заловен в село Пиргово, до където стигнал сам пеша.
Окръжна прокуратура - Русе разследва случая и ръководи досъдебно производство за престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!