Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Няма засилване на бежанския поток, което е най-важното за нас

Цветан Цветанов
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов определи като много адекватни действята на българските власти по повод опита за преврат в Турция:

Разбира се, че това, което се случи от снощи, е доста притеснително. Знаете, че в момента има допълнителни указания, които са дадени от министър-председателя. Знаете, че има военни, които са дислоцирани в евентуална подкрепа на "Гранична полиция", но към настоящия момент това, което се отбелязва, е че няма засилване на бежански поток, което е най-важното и най-тревожното за нас. 

Приетата от Националното събрание на ДСБ резолюция, в която действията на премиера в условията на кризи в Европа и региона се определят като непоследователни, Цветанов коментира така:

Ами нека да изложат определени факти. Аз мога да кажа, че към настоящия момент министър-председателят както през нощта, така и през деня, знаете от събитията, които се случиха в Турция, реагира абсолютно адекватно. Знаете, че относно ситуацията с Брекзит също се реагира много адекватно. Премиерът участва на всичките лидерски срещи и знаете, че там действително има теми, които се поставят и които са едно сериозно предизвикателство пред българската общественост и разбира се, пред страната ни, но може би влизайки в предизборен период, е съвсем нормално да има подобни декларации. Очаквам повече такива декларации от "БСП лява България", но разбира се, виждаме, че и ДСБ явно се придържат към подкрепата на БСП в позицията си в остротата към българския премиер и към ГЕРБ като цяло.



 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!