Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глоба за надзорната фирма, допуснала асфалтиране на дървета по бул. "Владимир Вазов"

При повторно нарушение договорът ѝ ще бъде прекратен

Снимка: Спаси София

След информацията за асфалтираните дървета в София, от Общината предупредиха надзорната фирма  "Трансконсулт" БГ, че при повторно нарушение договорът с нея ще бъде прекратен. След като в социалните мрежи бяха разпространени снимки на асфалтираните дървета по ремонтирания тротоар до спортен комплекс "Левски". На надзорната фирма ще бъде наложена и глоба, посочи кметът Йорданка Фандъкова:

В момента работим по много обекти и аз искам на големите обекти надзорът да е постоянно място. В хода на строителство могат да се допускат всякакви грешки, но за това е надзор, за това е контрол да се възстановят. Още повече, че те бяха отрязани дървета, стари, саморасли, които са за отстраняване. Имали са разрешение, всичко и са оставени. Това е просто безхаберие, нищо друго не е. Ще санкционираме всеки подобен опит да се бърза, без мисъл. Нещо толкова на вид незначително, всъщност компрометира изключително тежка работа, каквато е цялостната реконструкция на булевард, който не е ремонтиран от десетилетия, а пък за моста да не говорим, че беше опасен.

Цялостната реконструкция на участъка струва близо 13,5 млн. лева, а надзорната група, която следи качеството на ремонта по бул. „Владимир Вазов“, ще бъде санкционирана с 10 % от стойността на договора.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!