Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът край харманлийското село Черна могила няма да наложи евакуация на хора

| обновено на 03.08.16 в 18:06
Снимка: БГНЕС

Пожарът край харманлийското село Черна могила няма да наложи евакуация на хора. Огънят е локализиран откъм населеното мястоувери началникът на оперативния център в Националната пожарна Тошко Бързилов

В гасенето на пожара са включени екипи на Пожарна безопасност от Хасково, Харманли, Свиленград и екипи на Държавното горско стопанство. Към настоящия момент пожарът е спрян, неговото развитие към село Черна могила. Ние сме изпратили достатъчно екипи, които да защитят населеното място - пожарни автомобили и водоноски от общината.

По-рано беше обявено бедствено положение  в хасковското село Черна могила заради пожар в близка местност. Гори 300 декара широколистна гора. Екипи на пожарната ограничават огъня откъм населеното място
Няма опасност за хората в селото, потвърди за БНР кметът на Черна могила Димо Алексиев:

Всичко е под контрол - до час, час и нещо всичко да се овладее напълно. Нямам думи за хората - толкова бързо дойдоха и се намесиха в ситуацията. Ако не бяха се намесили, може би тогава щеше да стане. Да не казваме най-лошото.

Комисар Бързилов съобщи за още един голям пожар в региона. Той бушува в земеделски земи край село Пясъково, община Гълъбово:

На място имаме пет противопожарни автомобила и два трактора. Поддържаме връзка с рудник 3. При необходимост ще бъдат изведени булдозери за включване в гасенето на пожара.

За последните 24 часа на територията на страната са възникнали нови 78 пожара. По-голямата част от тях - в земеделски земи. Възобновен е и пожарът край село Црънча, Пазарджишко.

Пожарът в плевенския квартал „Дружба“ 3  е потушен. Няма поражения и пострадали хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!