Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-късно до 25 август РБ ще се вземе окончателно решение кого да излъчи за кандидат-президент

Снимка: БГНЕС
Най-късно до 25 август Реформаторският блок ще се вземе окончателно решение кого да излъчи за кандидат-президент, заяви председателят на предизборния щаб на реформаторите Найден Зеленогорски. На заседание на Изпълнителния съвет следващия вторник ще бъдат изслушани седемте номинирани.

На 18 август се очаква да стане готово социологическото проучване, от което в РБ ще стане ясно, кой е най-избираемият кандидат за държавен глава. Тогава се очаква да приключат и вътрешните допитвания във всяка партия в блока, обясни Зеленогорски. На днешното заседание на Изпълнителния съвет лидерът на БЗНС и министър на отбраната Николай Ненчев отново е повторил позицията на партията си, че трябва да се върви към обща кандидатура с ГЕРБ.
Ако не се стигне до споразумение, РБ ще има кандидат отделен.
Има време за споразумение с ГЕРБ. Мисля, че има и воля.

Имаме решение за самостоятелно участие в президентските избори - каза Найден Зеленогорски:
Обсъждаме всякъкви възможности, но това е легитимно-взетото решение в момента и ние си вървим по този път. За нас е важно, какво ще прочетем и в социологическото проучване, в което има и доста детайлни въпроси по отношение, как изглежда потенциала на РБ и какво според хората, които ни подкрепят е най-правилното решение. Но в момента решението е - единна кандидатура на РБ, която да се яви самостоятелно на изборите

Зеленогорски каза още, че Реформаторския блок няма нищо общо с участието на Касим Дал  на митинга в подкрепа на президента на Турция Реджеп Ердоган в неделя и, че това е негово лично решение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!