Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безредици избухнаха пред посолството на Русия в Киев

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украински националисти са пребили руски гражданин, отишъл в посолството на Русия в Киев, за да гласува на изборите за Държавна дума. Според руската агенция ТАСС извършителите на побоя не са били задържани. Десетки десни активисти блокираха входа към посолството. Според един от техните лидери - Игор Мирошниченко, не бива да се позволява на врага и държавния агресор, който открадна Крим, да прави незаконни избори в Украйна.

Младежите са започнали да рушат оградата на посолството. При последвалите сблъсъци с полицаи, един от нападателите  е задържан, съобщи телевизия "112 Украйна".

Представители на украински националистически организации се опитали да блокират и консулството на Русия в Одеса.

До момента полицията е арестувала трима души, единият от които е лидер на местната организация на коалицията "Десен сектор".

Освен за парламент, в Русия се провеждат и избори за местна власт. Жителите на полуостров Крим, който бе анексиран преди две години, избират за първи път свои депутати в руската Държавна дума. Очакванията са за убедителна победа на партията "Единна Русия“, поддържана от президента Владимир Путин.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!