Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цв. Цветанов: България не е разглеждана като буферна зона за бежанската вълна между Турция и ЕС

Менда Стоянова: Време е за промени в данъчното облагане и социалното подпомагане

Снимка: БГНЕС


България не е разглеждана като буферна зона за бежанската вълна между Турция и Европейския съюз. Това увери председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов:

Такава политика просто е нереалистична да бъде реализирана на  територията на страната ни, от гледна точка на Дъблинския регламент, който знаете, че той вече почти не функционира. Това, което в момента се прави, е да има квотно разпределение, за да може все пак да има една солидарност, но желаещите за това квотно разпределение да дойдат в България,  почти го няма.

Затова страната ни трябва да полага усилия да укрепва външната си граница и да се избягват спекулации със страховете на хората, добави Цветан Цветанов.

Политиката на Европейската комисия е насочена към подкрепата на външните граници на Съюза, каза още Цветанов по време на дискусионен форум, посветен на сигурността и устойчивостта на българския бизнес, организиран от Съвета на жените в бизнеса.

Неа конференцията председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова обяви, че е време за промяна в системите на данъчно облагане и на социално подпомагане.

Чуйте още по темата в репортажа на Наталия Ганчовска за предаването "12+3".:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!