Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Радославов: В проектобюджета за 2017-а няма увеличение на парите за МЗ

Снимка: БГНЕС


Федерацията на независимите синдикати в здравеопазването настоява за 20% увеличение на стандартите за отглеждане на деца в детските градини и яслите, както и за допълнителни 27 млн. лева за заплатите в спешната помощ и останалите бюджетни организации към здравното министерство.

Според д-р Пламен Радославов от синдиката това ще струва общо на бюджета за следващата година не повече от 47 млн. лева:

В проектобюджета за 2017-а няма никакво увеличение на средствата, които постъпват в Министерството на здравеопазването, а има обещание на кабинета за нарастване на възнагражденията на работещите в центровете за спешна медицинска помощ, само че за 2017 година не ги виждаме тези 20 милиона в бюджета. Ние не виждаме средства за увеличение на средствата на работещите в регионалните здравни инспекции. Няма специалисти по трансфузионна хематология. Не ги виждаме тези средства къде са заложени в бюджета за 2017 година.

За 15% ръст на доходите още от догодина ще настояват и в сектор ВиК, съобщи председателят на синдикалната федерация Красимир Богоев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!