Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Омбудсманът: Отпадането на ДДС-то за дарените храни е най-голямото ни постижение през 2016-а

Манолова: Частните арбитражни съдилища трупат печалби за 10-ки милиони лева от рекет над граждани и институции

Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова отчете отпадането на ДДС върху дарените храни като най-голямо постижение на институцията през 2016 година. Усилията срещу разхищенията на храни ще бъдат приоритет и през настоящата година, обяви Манолова:

Борбата срещу разхищението на храни и борбата с глада ще я продължим с нова кампания - "Не хаби - дари!", която ще е насочена вече към българските домакинства, към българските граждани.

Частните арбитражни съдилища трупат печалби за 10-ки милиони лева от рекет над граждани и институции, заяви още Манолова и настоя законопроектът за изваждането на потребителските спорове от арбитража да бъде гласуван и на второ четене в рамките на това Народно събрание:

Законопроектът е абсолютно подготвен за гласуване в пленарна зала и един час пленарно време би стигнал на народните представители окончателно да забранят на арбитражите да малтретират граждани, защото много скоро, буквално след месец, те ще агитират в предизборна кампания какво ще направят за хората. Ето, могат да го направят в сегашно време, а не просто да им обещаят в бъдеще.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!