Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национална среща на ГЕРБ

Б. Борисов: Без коалиции в следващия парламент и над милион гласове

| обновено на 22.01.17 в 12:34

Без коалиции в следващия парламент и над милион гласове - това поиска от актива си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националната работна среща на формацията.

Борисов определи като лъжи твърденията на БСП за скъпото строителство на магистрали и евентуалното спиране на евросредствата. Обърна се към Корнелия Нинова:

Тяхната метаморфоза е чудовищна.. Вие виждате докъде стигна "г-жа Лъжа"… Те си знаят капацитета, те знаят правилото, че след управление на БСП, следва разруха - финансова, икономическа, всякаква...

В понеделник ще поиска и становище на Европейската комисия, коя програма ще бъде спряна:

И изведнъж ние се озоваваме в ситуация да се обясняваме на баш айдуците.

Реформатори, Обединени патриоти, формацията на Веселин Марешки "Да, България" са предпочитаните за коалиция от актива на ГЕРБ. Коалиции са изключени обаче с БСП, ДПС, ДОСТ, АБВ. Борисов предупреди:

Въобще не мислете за коалиции - и в ляво, и от дясно вече са на вълната, че са самодостатъчни и единствени. Те са 10 години след нас в мисленето...

Цел за ГЕРБ е да събере над един милион гласа на предстоящите предсрочни избори, затова общините на ГЕРБ не трябвало да правят грешки, за да не се преписва на партията:

Не може да разчитате на каквато и да е политическа толерантност от нашите опоненти. Те играят по най-мръсния начин -  ежедневно, ежеминутни, целенасочено със всичките си сателити около тях, каза Бойко Борисов.

Председателят на БСП Конелия Нинова отговори на думите на Борисов от профила си във фейсбук. Тя написа, че гледа  националната среща на ГЕРБ и  впечатление й прави как бивши членове на БКП и партийни секретари плюят комунизма, гласи коментарът на Нинова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!