Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: БСП има намерения за строителство на АЕЦ "Белене"

Мартин Димитров
Снимка: БГНЕС

Мартин Димитров от "Нова Република" предупреди, че БСП има намерения за строителство на АЕЦ "Белене" и възраждане на т.нар. "проекти от Големия шлем". Според него това ще бъде най-голямото източване на пари на българските данъкоплатци:

БСП се готви не просто да строи "Белене", но да възстанови целия Голям шлем. Първата сметка за "Белене" дойде и тя е три милиарда, следващата сметка е 20 милиарда. Тези хора могат да фалират икономиката с тези проекти, ако го допуснем. 20 милиарда лева означават 6 500 лева на всеки работещ човек в България. Нашето предложение към БСП е следното: Като смятате, че е печелившо, защо не вземете вие да си го построите заедно с вашите симпатизанти? Нека те да станат ваши акционери, да финансират "Белене", и си вземете цялата измислена печалба от този проект!

От ГЕРБ също смятат, че нови енергийни проекти ще доведат до дългове за държавата. Председателят Бойко Борисов обяви, че "Белене" може да бъде изграден само като частен проект.

От партията обявиха приоритети от предизборната си програма. В нея е вписано достигане на 1500 лв средна заплата и увеличение на учителските заплати и пенсиите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!