Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: Реализацията на икономическата ни програма ще струва 1,9 млрд. лева на година

| обновено на 07.02.17 в 15:23
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Икономическата програма на БСП ще струва милиард и деветстотин милиона лева на година. Това оповести лидерът на партията Корнелия Нинова в отговор на критиките, че програмата им ще излезе 14 милиарда. 


Парите вече са разписани по мерки и пера, допълни Корнелия Нинова. Тя отхвърли и критиките на НФСБ, че са взели части от програмата им. Нинова призова да се погледне и отвъд 2013-а и даде пример, че мерки като преизчисляването на пенсиите с нов осигурителен доход и политиката с лихвите по кредити за жилища са били прилагани и в други управления на БСП. 
От БСП също така изразиха съмнения дали машинното гласуване ще бъде изпълнено по всички правила. Корнелия Нинова каза, че в следващия парламент ще предложат намаляване на субсидиите на партиите - от 75 процента на 50 процента от субсидията на депутат. 

БСП подписа и договор с пет партии за създаване на коалиция "БСП за България". Споразумения са сключени с Политически клуб "Екогласност", партия "Нова зора", Комунистическа партия на България, Земеделски съюз "Ал. Стамболийски" и Политически клуб "Тракия". Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви, че това е коалиция с перспектива не само за предстоящия вот: 
Коалицията е създадена за всички видове избори в България. Това е коалиция за дълъг път и има изричен текст, който гласи: "Партия, която се регистрира самостоятелно за участие в избори, се изключва от коалицията."
Преди изборите БСП ще подпише двустранни споразумения за сътрудничество с коалицията с десет граждански сдружения.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!