Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Не искаме от наша територия да тръгва агресия към трета страна

Атанас Атанасов: Позициите на БСП и ГЕРБ за разполагането на сили на НАТО в Черно море се доближават

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира темата за военното присъствие на НАТО в Черно море. Тя заяви, че не оспорва членството на България в Алианса, но не искаме от наша територия да тръгва агресия към трета страна.
Днешните събития са следствие от решенията на Бойко Борисов и да не се опитва да бяга от тази отговорност. Позицията на БСП е последователна. И тогава, и сега, да, член на Европейския съюз и НАТО лоялен, но без България да бъде превръщана във военен плацдарм.

Според Атанас Атанасов от дясното обединение "Нова република" позициите на БСП и ГЕРБ във външната политика и в частност Атанас Атанасовразполагането на сили на НАТО в Черно море се доближават. Това, според Атанасов, е доказателството, че се готви широка управленска коалиция между двете най-големи партии.
Ние от "Нова Република" смятаме, че сближаването на позициите на БСП и на ГЕРБ създава заплаха за българската национална сигурност, защото умишленото блокиране на засилването на охраната на НАТО в района на Черно море е на практика създаване на риск от тероризъм и от имигрантски натиск.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!