Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна записването за "БГ Хакатон"

Снимка: БГНЕС

Започна записването на участници за първото по рода си състезание за разработване на технологични проекти "БГ Хакатон". Конкурсът е свързан и с 10-годишното членство на България в Европейския съюз.

Състезанието ще се проведе на 12 май в София Тех парк, а сред организаторите са Представителството на Европейската комисия в България и Столичната община.

Поканени да се включат в проекта са  всички, които имат технически умения, визия за бъдещето, креативни идеи, а също и смелост да ги отстояват.

Терминът „хакатон“ има английски корени и означава състезание за разработване на проекти, свързани с технологиите. Българските иноватори с интерес към информационните технологии, програмирането, дизайна, мултимедията и маркетинга ще дадат технологичен отговор на възможности и предизвикателства, които ни обкръжават, като участват в първия по рода си у нас „БГ Хакатон“. Желаещите се регистрират в отбори от минимум двама и максимум десет човека. Те ще бъдат изправени пред предизвикателства в различни сфери: образование, екологична устойчивост, както и кои са предизвикателствата, които ни очакват след 10 години и готови ли сме да ги формулираме.  Отборът, класирал се на първо място отбор, ще получи 10 000 лева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!