Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главчев най-вероятно ще бъде избран за председател на парламента, Сидеров очаква ново правителство до 6-и май

| обновено на 18.04.17 в 19:57
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на Обединените партиоти Волен Сидеров съобщи, че до 6 май страната най-вероятно ще има ново правителство.

Утре е първото заседание на новия 44-и парламент, на което ще присъства и президентът Румен Радев. За председател на Народното събрание най-вероятно ще бъде избран Димитър Главчев, който е номиниран от ГЕРБ. Цветан Цветанов обяви:

Номинацията на Димитър Главчев, беше подкрепена единодушно от колегите от парламентарната група на ГЕРБ. Убеден съм, че с групата от 95 народни представители, ще имаме възможност да направим това, което правехме и в 43-ия парламент, да работим водени само и единствено от интереса на България и да подкрепяме българското правителство, което ще се подготвя много активно за предстоящото председателство от януари 2018-та година.

След заседанието на най-голямата парламентарна група, стана ясно още, че за заместник-председател на парламента предлагат Цвета Караянчева. Цветан Цветанов отново ще бъде лидер на парламентарната група, а негови заместници ще са Красимир Велчев и Снежана Дукова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!