Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нанков: Всички дефекти по санирането ще останат за сметка на недобросъвестни строители

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

До 15 юли тази година министърът на регионалното развитие и благоустройството трябва да предостави на Народното събрание информация за приетите критерии и изпълнените цели на програмата и ефекта от спестените разходи за енергия. Това решиха депутатите след дискусия за програмата за саниране. 

До края на юли министърът ще трябва да предостави и информация за изразходваните финансови средства и стойността на сключените договори. Всички дефекти по санирането ще останат за сметка на недобросъвестни строители, обеща министър Николай Нанков:
Относно референтните цени от разликите в отделните сгради хората, които се занимават със строителен процес знаят, че малко трудно е – аз образно ще кажа – да сравняваме чушки с домати. Имаме еднакви квадратури на отделните сгради, но пък имаме различен набор от дейности, които се извършват в отделните сгради. Когато имаме конструктивно укрепване, когато имаме подмяна на парапети например на терасите – като потенциално опасни както за живеещите, така и за преминаващите под тези сгради. Имаме блокове, в които са сменени цели енергоизточници и цели системи.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!