Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Радев:

Не са установени сайтове, свързани с "Ислямска държава", насочени към българските интернет потребители

Снимка: БГНЕС

В парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев посочи, че няма сайтове с ислямско съдържание, насочено към България. Това е изводът на службите за сигурност, които работят съвместно с американските им колеги.

Към момента не са установени интернет сайтове, свързани с “Ислямска държава”, насочени конкретно към българските интернет потребители. Важно е да се отбележи, че основните социални мрежи поддържат политика по прихващане на незаконно съдържание и материали с екстремистка насоченост. Освен с европейските служби за сигурност ГДБОП поддържа трайно партньорство и с американските служби в борбата с киберпрестъпността.

От началото на годината МВР е образувало 92 досъдебни производства за трафик на хора, каза още министър Валентин Радев  по време на парламентарния контрол. За този период 181 души са предадени на съд, като от тях 132 са осъдени. Относно цялостното изграждане на интегрираната система за охрана на границата, Радев обясни:

От изпълнението на Закона за обществените поръчки поръчки зависи конкретната дата. Аз никога няма да съм удовлетворен, всички ще искаме по-добре да се пази границата. Това зависи и от парите, става въпрос за 160-те милиона евро. На срещата ми с европейския комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос представих искането на нашата държава за удължаване на тези срокове. Знаете, единият е до края на септември, а другият - до началото на януари. Имаме, засега, разбиране.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!