Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Сегашното състояние на МВР се дължи на управлението на ГЕРБ

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС


Полицаите са в пълното си право и имат основания за протести. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя изрази надежда полицаите да не спират след днешното, по думите ѝ, арогантно отношение на правителството към тях.
Не приемаме премиерът Борисов да прехвърля отговорности. Трима министри от ГЕРБ години наред управляват министерството - господин Цветанов, госпожа Бъчварова и сега - господин Радев. Това състояние на Министерството се дължи на техните промени в законите, на реформата "Бъчварова". От години тези проблеми там стоят нерешени - 600 лева заплата, униформата, която е от пет години. 
Поисканата от ГЕРБ анкетна парламентарна комисия за избор на изтребителите е в отговор на президентската идея за единен антикорупционен орган. Във връзка с това Корнелия Нинова коментира:
Изказването на президента Радев, подкрепата, която получава - да се стигне до край, да се водят разследвания и да се търси отговорност на политическия елит за всичките години на прехода, е това, което продиктува тази анкетна комисия в парламента. 
Вчера стана ясно, че ГЕРБ иска анкетна комисия в Народното събрание да се запознае с всички факти по осигуряването на средства за превъоръжаване на армията, включително и с решението на служебното правителство да класира на първо място шведската компания СААБ и самолетите „Грипен“ при преговорите за покупка на нови бойни самолети за българската армия. Решението е съгласувано с коалиционните партньори.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!