Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"GreenBuzz Sofia" организира пикник срещу замърсяването с пластмасови отпадъци

На свежо пикник парти във вътрешния двор на сграда “Инкубатор” в "София Тех Парк" ще се проведе първото събитие от инициативата “GreenBuzz Sofia”. На срещата ще бъде представена официално общността на зелените ентусиасти и професионалисти - организации и стартиращи компании, които активно се борят срещу замърсяването с пластмасови отпадъци.

В глобален план доброволческата организация “GreenBuzz” се стреми да популяризира устойчивото развитие, както в личен така и в професионален аспект. В момента тя е активна в Швейцария, Холандия и Германия, а сега прави първата си крачка на източно-европейска земя.

Днешното събитие е посветено на темата „Юли без пластмаса“, а организатори са Деси Симова и Тина Герова. Съдейки по интереса на хората в социалните мрежи, на поляната се очаква да присъстват над 100 човека, а събитието е достъпно за всички, които имат интерес към темата.

Ако искате да насочите вниманието си към околната среда и имате желание да живеете в по-зелен и устойчив град, можете да се включите в свежия "GreenBuzz Sofia" пикник.

Още по темата - чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!