Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви с номер 11 на Световното, турнирът в София е последна проверка преди първенството

Снимка: БОС

Този турнир за нас е като подготовка преди Световното по бадмингтон, за което заминаваме в събота. То не ни носи точки за световната ранглиста. Направихме физическата си подготовка в Приморско и тъй като 10 дни нямахме мачове  решихме да се заявим за участие, така Стефани и Габриела Стоеви обясниха специално за предаването „На финала“ решението си да участват в международния турнир по бадминтон, който се провежда в зала София и с награден фонд 8 хиляди долара.

Шампионките от Европейските игри в Баку вече записаха първия си успех в надпреварата на двойки, като се наложиха с лекота над представителките на Англия - Холден и Редфеарн - 21:9 и 21:8 точки.

Не беше трудно, те все още са девойки и не игарят на това ниво, на което играем ние, казаха след срещата двете сестри.

В този турнир Стефани участва и в състезанието при смесените двойки, като има за партньор Владимир Шишков

Реших да пробвам нова дисциплина, той като не играя на сингъл вече 2 години. Това ще ми помогне много за двойките, тренирам мрежата, където съм малко по-слаба от сестра ми. С Владимир Шишков играхме преди 3 години на Световното в Тайланд, в отборните срещи. Сега първата ни среща беше хаос, но постепенно се адаптираме.

Двете говориха и за очакванията си на Световното първенство.

Показахме много добро ниво през годината. Бихме едни от най-добрите китайски двойки. На Световното първенство сме поставени под номер 11. В първия кръг почиваме, а във втория кръг ще играем или срещу представителки на Чехия, или срещу такива от Австралия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!