Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев: Самоков има не само богато наследство, а и множество перспективи за развитие

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев се включи в тържественото отбелязване на празника на град Самоков. В деня на покровителя на града св. Симеон Самоковски тържествен водосвет и благослов към жителите отправи и българският патриарх Неофит.

Държавният глава нарече Симеон Самоковски – един от мъчениците за вярата и свободата български. Самоковският митрополит е следвал не само пътя Божий, но и е отдал живота си за правото на своите братя да живеят свободно и достойно, според религията и обичаите си, каза Румен Радев. Пред стотиците граждани и гости на Самоков държавният глава посочи природните богатства в региона като предпоставка за икономическото развитие на града и призова те да бъдат опазени и за следващите поколения.

Кметът Владимир Георгиев връчи 9 стипендии от по 1000 лева на деца с постижения в учебната дейност. Сред официалните гости бяха още и зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, председателят на БСП Корнелия Нинова и зам.-министърът на културата Румен Димитров. В деня на покровителя на града св. Симеон Самоковски тържествен водосвет и благослов към жителите отправи и българският патриарх Неофит. Кметът Владимир Георгиев пък връчи 9 стипендии от по 1000 лева на деца с постижения в учебната дейност. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!