Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на ГЕРБ подкрепя свалянето на доверие от кмета на Хасково

Ръководството на ГЕРБ подкрепя решението на общинската организация в Хасково да свали доверие от кмета Добри Беливанов. Това обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. Той съобщи още, че ще има кадрови промени и в други регионални структури.

Цветан Цветанов беше категоричен, че причина за решението е, че предложеният от ГЕРБ кмет не се справя:

Господин Беливанов не се ползва с подкрепата на партията на местно ниво, защото той изцяло се е отклонил от обещанията, които дадохме през последните няколко години. 

Оставката на градоначалника още не е поискана, но въпросът ще бъде обсъждан на ниво централно ръководство. Депутатът Делян Добрев пък пое политическата отговорност за номинацията на Беливанов и на свой ред го обвини в съмнителни контакти с местен бизнесмен:

Днес стана ясно и има дори снимки в медиите, че кметът Беливанов е с Иван Стаматов на луксозна почивка в Кан, Ница и Монако, доколкото разбрах, и се разхождат с най-модерния и съвременен джип бентли. Това доказва, че властовият център никога не е бил в община Хасково, а винаги е бил в офиса, в къщата и не знам къде, на луксозните екскурзии с въпросния бизнесмен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!