Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: ГЕРБ биха номинирали депутата Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата

БСП предложи замяната ѝ с Институт за национална памет

| обновено на 28.09.17 в 12:37
Снимка: БГНЕС
ГЕРБ биха номинирали депутата Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата, каза лидерът на ПГ на партията Цветан Цветанов.
Той има необходимата експертиза, знаете колко е задълбочен и пунктуален - един добър анализатор. Смятам, че неговата кандидатура, ако бъде разгледана и одобрена, ще бъде от полза за Комисията. ГЕРБ ще застане зад негова бъдеща кандидатура
Въпреки че в предните дни потвърди кандидатурата си, Антон Тодоров този път отказа да коментира:
Това е нещо, което не смятам, че трябва да обсъждаме на този етап. Не съм длъжен да ви давам обяснение. Маргарет Тачър на времето каза: "Ние станахме баба". Приемете го като шега.

Драгомир Стойнев от БСП каза, че номинацията на Антон Тодоров е опит за насаждане на омраза:
След всяко едно изказване на господин Антон Тодоров в Пленарна зала, винаги има дебат. Скандалите са постоянни. Даже "дебатът" е конструктивна дума. По-скоро е насаждане на омраза и на скандали

От БСП внесоха предложение за закриване на Комисията по досиетата и заместването ѝ с Институт за национална памет. От ГЕРБ коментираха, че "предложението не е сериозно".


ДПС се обяви е против закриването на Комисията по досиетата. Лидерът Мустафа Карадайъ припомни, че именно неговата партия е сред вносителите на закона за създаването ѝ. Той каза още, че ще обсъдят дали да издигнат своя кандидатура за председател. По повод евентуалната номинация на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров за този пост, Карадайъ подчерта, че всяка партия носи отговорност за своите предложения.


Още по темата чуйте от репортажа на Добромир Видев - в звуковия файл. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!