Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Нелегалните мигранти, които влизат в страната, са много по-малко

Снимка: БГНЕС

Нелегални мигранти продължават да проникват в страната ни, но заради оградата и участието на армията в охрана на границата те са много по-малко в сравнение с предишни години. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Ако миналата година минаваха стотици на ден, днес се залавят по няколко, до десетина човека. По самата ограда ще трябва да се извършват още допълнителни действия, най-вече по отношение на видеонаблюдението. Това, което сме започнали да правим, е да го подменяме или да подменяме батериите, защото на много места се оказа, че видеокамерите не работят, каза Каракачанов.

Той определи като пиар критиките на БСП, че правителството налага цензура с решението граничната ограда да бъде обявена за обект от националната сигурност и така се спира филм - разследване на депутата Елена Йончева.

Ако това се беше случило един ден след конгреса на БСП, едва ли щяха да му обърнат внимание, но понеже е преди, малко с подобни неща от националната сигурност и с теми от националната сигурност да си правиш предконгресни изпълнения, така пиарски, не го разбирам, коментира Красимир Каракачанов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!