Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три млади жени са нападнали контрольор в столичния градския транспорт

Контрольор в Столичния градски транспорт е бил бит от три млади жени. Инцидентът е станал около 8.30 часа тази сутрин пред Военна академия. Нападателките са били нередовни пътници. Пред "Хоризонт" за случилото се разказа Алексей Фикинчев, ръководител отдел „Контрол по редовността на пътниците“ в Центъра за градска мобилност: 


При проверка на пътници в автобус 213 контрольор установява нередовни пътнички. Те доста нагло са провокирали проверката: "Гледай си работата, кой си ти". Нашият човек с екипа, с който работи, са успели да ги свалят на Военна академия. Видимо не са били добре -  или дрогирани, или пияни, нещо от този род. И в момента, в който се разделят -  минута след това, тези три хубавици, млади момичета на възраст около 18-20 години, се нахвърлят върху контрольора и със серия от удари, някои от които с твърд предмет, вероятно бокс, са го повалили на земята и са му причинили доста физически болки. Лицето му е неузнаваемо -  има синини, подутини, носът му кърви непрекъснато... Мястото, където е станало произшествието, има охранителни камери, видеонаблюдение и т.н. -  надявам се полицията да си свърши работата. За зла беда там е имало автобус с невръстни дечица - някъде около 10 годишни, които са чакали вероятно за някаква екскурзия да потеглят, и те са станали свидетели на този побой.  


Младите жени още не са задържани. Пострадалият е 40-годишен, от 4 години работи като контрольор. Подобни нападения не са изключение. От началото на годината са регистрирани 22 физически посегателства над контрольори, миналата година те са били 24. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!