Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карадайъ: Оставка или на Валери Симеонов, или на цялото правителство

Патриотите определиха писмата като "плач" задето са извадили ДПС от властта

| обновено на 27.10.17 в 14:52
Снимка: БГНЕС

ДПС са изпратили писма до европейските институции и до европартньорите си, в което изразяват тревога от надигащия се национализъм в Европа. В него от ДПС отбелязват, че докато там системните партии избягват да се коалират с националисти, в България те участват във властта, съобщи лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Той за пореден път поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

ГЕРБ работи против държавата след включването на националистите във властта. В името на европейските ценности, ние призоваваме за решителни действия - националистите вън от властта, оставка или на Валери Симеонов, или на цялото правителство!

Валери Симеонов научи от журналистите в Министерския съвет за поредното искане за оставката му и го коментира така:

Пак ли? Каква приятна изненада! Явно съдено ми е последните дни да получавам само добри новини от парламента. Благодаря Ви!

Павел Шопов от "Обединени патриоти" коментира, че реакцията на ДПС е в отговор на действията на патриотите, които са ги отстранили от властта за дълго:

Националистите, които представляват ДПС и са пета колона на Анкара, те вън от властта. Ние ги извадихме от властта. Ние ги свалихме най-после на една най-ниска кота от много години насам. Затова е този плач.

ДПС не са моралните стожери в българската политика, за да искат оставката на Валери Симеонов, коментира в кулоарите на парламента секретарят на групата на Обединените патриоти от квотата на ВМРО Юлиан Ангелов:

Това, което прави Карадайъ като председател на ДПС, е същото, което правеше и Местан. Той не работи за българските национални интереси, той работи единствено и само за това да се обслужват чужди национални интереси и да има дестабилизация в България. Очакваме в най скоро време пътят на Карадайъ да бъде същият като на Местан. Все пак Коледа наближава, виждате, помните с Местан какво се случи.

По-важни са управленските решения и не трябва да се влиза в обяснителен режим, каза Цветан Цветанов от ГЕРБ. Той наблегна, че правителството се ползва с доверието на европейските партньори.
Даваме излишна емоция. По-важно е да се концентрираме върху управленските решения и предстоящия бюджет, всичко останало е политическо говорене, което е в правото си на всяка една от парламентарна група, но аз не смятам, че трябва да влизаме в обяснителен режим. Държавата днес и предстоящото европредседателство се нуждаят от нашето представяне, как ще защитим националните интереси. Ние не трябва в никакъв случай да се обиждаме на тези квалификации, на тези изказвания, защото това е политическият живот. За мен е важно да не преминаваме границата на невъзможността да си говорим по важните национални теми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!