Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С. Станишев: България трябва да е в ядрото на променящия се ЕС и да се застъпи за социална Европа

Станишев подкрепи лидера на БСП Корнелия Нинова и призова делегатите на 49-тия Конгрес да направят същото

Сергей Станишев
Снимка: БГНЕС

България да бъде приета в Шенген и да се направят стъпките за еврозоната. Това - според лидера на ПЕС Сергей Станишев, трябва да са част от приоритетите за страната ни по време на българското европредседателство. На конгреса на БСП Станишев припомни, че България е изпълнила критериите за членство в Шенген, а правителството трябва да свърши своята работа. Страната ни трябва да е в ядрото на променяща се Европа и да се застъпи за социална Европа. БСП има идея за това и трябва да настоява за изпълнението й, призова Сергей Станишев:
Трябва да упражним натиск върху правителството и мнозинството в парламента за изпълнение на конкретни стъпки по посочените приоритети, защото най-лошото, което може да се случи - българското председателство да бъде една пропусната възможност, а една пропусната възможност е винаги кражба на бъдеще на всеки български гражданин.

Сергей Станишев на конгреса на БСПСтанишев подкрепи лидера на БСП Корнелия Нинова и призова делегатите на конгреса да направят същото:

Обща е отговорността и на ръководството, и на Националния съвет, на всички нас  - делегати на конгреса, на всеки активист на БСП, да излезем и от този конгрес и да гледаме към обществото единни. Във всяка критика има рационалност. Трябва да извличаме тези рационални зърна, за да вървим всички заедно напред, подчерта лидерът на Партията на европейските социалисти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!