Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ: С искане на вот на недоверие не се става алтернатива на сегашното управление

| обновено на 29.10.17 в 18:28
Снимка: БГНЕС

С искане на вот на недоверие не се става алтернатива на сегашното управление. Това заявиха от ГЕРБ след заседанието на Изпълнителната комисия, свикано от лидера на партията Бойко Борисов.

Целта на заседанието беше да се даде отговор на обвинения отправени преди ден от БСП към управляващите. Министри и лидери от управляващата партия заявиха, че програмата за Българското европредседателство се изпълнява успешно, а финансовите предложения на БСП за бюджета не са алтернатива на направеното от правителството. Така от ГЕРБ отговориха на решението от вчера на Конгреса на БСП да бъде поискан вот на недоверие на правителството заради провал в корупционната му политика.

Според зам.-председателя на партията Цветан Цветанов не би могло:
Искането на вот на доверие с магическа пръчка и веднага да станеш алтернатива на сегашното управление
И отговори с данни на искането на БСП да търси вот на недоверие в сферата на корупцията. 
Абсолютно несъстоятелна теза, но обслужваща само и единствено популизма, клюкарството. Не смятаме, че е сериозно да хвърляш обвинения за модерно робство към партия, която през последните 10 години е спечелила демократично изборите. 

От ГЕРБ припомниха, че програмата за европредседатилеството още през юни е получила подкрепата на всички европейски лидери. Ресорният министър Лиляна Павлова припомни, че Западните Балкани са влезли в дневния ред на Европа именно заради политиката на българското правителство, заяви Павлова и допълни. 

Опитът на политически централи и конгреси да се заиграват с тази тема, да я политизират, да я манипулират, да произвеждат фалшиви новини, е грозен, недостоен и единствената му цел е, спасявайки своите вътрешнопартийни проблеми, да загробят имиджа на България.

Министърът на финансите Владислав Горанов посочи, че в бюджета, предложен от БСП, няма алтернатива на онова, което ГЕРБ прави през последните 6 месеца от мандата:

Бюджетът за следващата година дава възможност държавата да изпълнява своите функции и най-вече, за да сме честни с българските граждани, изпълнява политиката на това правителство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!