Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Все още очакваме документацията за двигателите на МиГ-овете

| обновено на 31.10.17 в 20:57
Снимка: БГНЕС

България все още очаква допълнителната документацията от РСК МиГ за 6-те от двигателите, които получи по договор за доставка, съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов:

За шестте от двигателите очакваме оригиналните формуляри за техния произход. Срокове не сме давали, изпратили сме им едно писмо, на което очакваме отговор. Фирмата, която е ангажирана с доставката на двигателите е трябвало малко по-рано да подготви тези неща.

Липсата на документация накара военното министерство да отложи монтирането на двигателите. Стана ясно и че неяснотите около ремонта са част от причините за напрежение сред пилотите. Но министър Каракачанов увери:

Аз мисля, че са спокойни, защото още миналата седмица, всъщност миналата сряда, имаше среща с ръководството на авиобазата и беше обяснено защо ние тези двигатели не ги предоставяме.

В същото време с констатацията за добро сътрудничество приключи мисията на италианските военновъздушни сили за съвместна охрана на българското въздушното пространство, съобщиха от Министерството на отбраната. Краят на съвместните полети съвпадна с дебатите за бъдещата възможност за изпълнение на мисията.


  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!