Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска анкетна комисия, която да проверява Националната програма за саниране

Снимка: БГНЕС

БСП поиска да бъде създадена анкетна комисия, която да проверява Националната програма за саниране. Проектът за решение е внесен днес в деловодството на парламента, съобщи зам.-председателят на парламентарната група на левицата Жельо Бойчев

Бихме искали предмета на работа на тази комисия, да станат ясни всички обстоятелства, свързани с изработването на критериите за програмата и изпълнението на целите й, с начина на определяне на пределните цени на строителните дейности по тази програма, които знаете, че многократно бяха коригирани. Така също в предмета на комисията искаме да се заложи и бъдещото развитие на програмата.

ГЕРБ няма да подкрепят създаване на анкетна комисия за санирането. Заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова опроверга твърденията, че програмата за саниране е спряна:

Към момента има над 850 сгради, които са завършени, а близо 600 са в процес на изпълнение. Останалите са в различен етап на договаряне на обществените поръчки. Средствата за сградите, които се изпълняват, са осигурени и ще бъдат финансирани от бюджета.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!