Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска директорът на Националното бюро за контрол над СРС да бъде изслушан в НС

Снимка: БГНЕС

БСП поиска директорът на Националното бюро за контрол над специалните разузнавателни средства Бойко Рашков да бъде изслушан в пленарната зала. Искането е във връзка с негови медийни изявления от средата на август, че има данни за нерегламентирано подслушване на политици, магистрати и журналисти с цел сплашване. 

Свързан с това въпрос е бил зададен на Рашков на вчерашното заседание на Комисията за контрол над СРС, където е бил приет докладът за дейността на Бюрото. Той обаче не е дал конкретна информация. Основанията за искането на БСП представи депутатът Славчо Велков:

Във връзка с факта, че ние констатираме тревожни факти и данни около това изявление, забележете, и около дейността на Бюрото, свързана включително с процеса, процедурата на съхранение на резултатите от прилагане на специални разузнавателни средства, в това число казвам унищожаване и неунищожаване и възможности за нерегламентирано използване впоследствие, ние искаме изслушване на ръководителя на Националното бюро господин Бойко Рашков. 

БСП настоява изслушването да бъде в периода 29 ноември - 2 декември на закрито заседание. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!