Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големият български актьор Стефан Данаилов навършва 75 години

| обновено на 09.12.17 в 12:14
Сигурно няма награда, която Стефан Данаилов да не е получил. На 9 декември любимият актьор навършва 75 години
Снимка: БГНЕС

Автобиографична книга на Стефан Данаилов ще бъде официално представена тази вечер в Народния театър "Иван Вазов". Днес големият български актьор навършва 75 години.

Този рожден ден на Стефан Данаилов е съпътстван от филмова премиера, изложба, кинопанорама през целия декември в Одеон, и автобиография. „Романът на моя живот“ – така е озаглавена книгата:

Исках да бъде книга, която да е откровение, а не да бъде съчинение колко съм велик или да лъже, каза големият актьор в специално интервю за „Хоризонт“ преди няколко дни:

Вътре е изпълнено със случки, с разни размисли, усещания, драми, мъки – неща, които хората или са чували, или не са чували. Аз се опитвам да кажа това, което наистина не се знае за мен. Аз говоря за моите топли отношения със зрителя, че винаги съм си вършил работата с любов и съм се радвал, когато публиката ми се е радвала. В края на краищата животът ми е бил пълен екшън.

Автобиографията на Стефан Данаилов е в съавторство с журналиста Георги Тошев.

Една книга не може да изчерпа един човешки живот, но трябва да го очертае. 75 години са и много, но и недостатъчно, за да се вгледаме в този изключителен български актьор, общественик, преподавател, а и една много противоречива и сложна личност, каквато е личността на Стефан Данаилов. Книгата ще обхване този живот много по-цялостно. 

Тази вечер в Народния театър се очаква да присъстват много от екранните и сценичните партньори на Данаилов, както и студенти от всичките му випуски в НАТФИЗ.

Програмата е изненада и за самия професор. Режисьор е племенницата му Росица Обрешкова.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!