Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На неприсъствено заседание МС одобри допълнителни разходи и трансфери за над 53 млн. лева

Снимка: БГНЕС

Над 53 милиона допълнителни разходи и трансфери са одобрени от Министерския съвет на неприсъствено заседание, съобщиха от правителствената пресслужба. 

По-голямата част от парите са насочени към сектора на отбраната. Те са разпределени между МО, военновъздушните сили и висшите военни учебни заведения. 
Част от парите ще отидат и за рехабилитация на общинска инфраструктура. 

Общо 23 милиона лева ще отидат за поддръжка на хардуера на комуникационните, информационните и навигационните системи на летища на Военновъздушните сили, за строително-ремонтни дейности - 2 млн. лв. и за реконструкция на административната сграда на служба "Военна информация". Средствата за ВВС се осигуряват за сметка на предвидените за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29. Процедурата беше спряна поради обжалване на фирма от холдинга "Украинмаш“. Военните училища ще получат също общо около 28 милиона лева за ремонти. Най-много отиват за военния университет във Велико Търново - 16 милиона. 

Извън бюджета за военните, правителството отпусна и един милион лева за рехабилитация на общинската пътна мрежа в Елин Пелин. Милион ще отиде и за възстановяване и рехабилитация на улици в гр.Златарица и в с. Горско ново село. На община Аксаково се предоставят 400 000 лв. за придобиване на последните три етажа от административната сграда на кметството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!