Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет уведомления за протести и шествия са били получени в СО за утре

| обновено на 10.01.18 в 15:41
Снимка: БГНЕС

Девет уведомления за протести и шествия са били получени в Столичната община за утре, когато официално се открива Българското европредседателство.

Първите прояви са преди обед. Софийският социален форум е организирал протест за правата на пенсионерите. Очаква се това да се случи на традиционното място около катедралата "Александър Невски".

На площад "Народно събрание" ще се проведе мирна демонстрация в подкрепа на ратифицирането на Истанбулската конвенция. Събитието се организира от неправителствени организации.
Останалите протести са надвечер. Еколозите ще се обявят срещу решението на правителството за строителство в Пирин, а местни жители ще излязат в подкрепа на бизнеса в региона.
Полицаите ще протестират също с искане за по-високи заплати.
Гражданска инициатива за Суверенитет на България и държавите по света също ще има проява. Старши комисар Антон Златанов, заместник-директор на столичната полиция, призова:
Подготвени сме, нямаме притеснения. Специално за утре, ако има възможност, във вечерните часове призовавам хората да избягват движението в централна градска част.
От Общината казаха, че няма засичане на маршрути и локации при провеждане на мероприятията. Били са проведени срещи с всички организатори и не е допуснато засичане на мероприятията на едни и същи локации и маршрути.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!