Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лъчезар Борисов: Административните процедури и работната ръка затрудняват инвеститорите

Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов
Снимка: БГНЕС

Индустриалните проекти в България са на световно ниво, но административните процедури и работната ръка създават затруднения за инвеститорите. Това смята заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Като положителен знак за бизнес средата у нас той изтъкна и повишения кредитен рейтинг на България, по време на конференция, посветена на индустриалното строителство и инвестициите. 

Освен на кредитния рейтинг на най-авторитетните международни агенции, заместник-министърът се позова и на данни от бизнес-проучвания, като посочи, че 90 процента от шведските компании смятат, че бизнесът с България ще се разраства и може да се очаква увеличаване на инвестициите, а според изследване на Германо-българската индустриално-търговска камара, 90 на сто от вече инвестиралите компании са склонни да го направят отново. Лъчезар Борисов отчита този позитивизъм и се ангажира страната ни да работи по разширяването на достъпа до финансиране, дигитализацията на икономиката и иновациите. 
Като проблем от страна на бизнеса отново са посочени липсата на квалифицирана работна сила, нуждата от инфраструктура в индустриалните зони и облекчаването на административните процедури по инвестиционните проекти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!