Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха 16-годишна, заподозряна в убийство на бебето си

| обновено на 07.03.18 в 12:59

16-годишно момиче е арестувано от полицията в Стара Загора, след като е заподозряно за убийството на новороденото си дете, съобщиха за „Хоризонт“ източници от МВР. Разследването по случая е започнало, след като тялото на бебето, родено в 8-ия месец, е намерено в неработещ хладилник. Предполага се, че детето е удушено. Момичето е получило усложнения след раждането и в момента е в болница под полицейска охрана. 

Полицията разпитва приятеля на момичето, с когото то е живяло в казанлъшкото село Ракитница, както и родителите й. 

Момичето е настанено в казанлъшката болница с усложнения след раждането. Директорът на болницата д-р Кети Манолова заяви за "Хоризонт", че по настояване на пациентката, отказва всякаква информация за състоянието ѝ. 
В 16 часа днес на непълнолетната родилка ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт на новородено, съобщи директорът на ОД на МВР комисар Георги Хаджиев. По думите му, с извършените съдебно-медицински експертизи, разпити на свидетели и разпит пред съдия, вината на малолетната майка е доказана. Ако родителите на момичето откажат да го приемат в дома си, то ще бъде настанено в социално заведение под надзора на полицейски инспектор.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!