Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП започна подписка за разваляне на сделката за бизнеса на ЧЕЗ в България

| обновено на 10.03.18 в 17:57

БСП започна подписка в цялата страна  за разваляне на сделката за продажбата на ЧЕЗ България. От днес народните представители от левицата ще участват в националната кампания в избирателните си региони. В инициативата се включват и членовете на Националния съвет на БСП, уточниха от пресцентъра на партията. Всеки, който желае да подкрепи подписката, може да намери информация в областните и общински съвети на партията, допълват от БСП. 

Над 700 граждани от Казанлък вече се включиха в подписката на социалистите за отмяна на продажбата на електроразпределителното дружество. Пред казанлъчани Драгомир Стойнев посочи, че тази сделка е пример за задкулисие. От БСП са категорични, че държавата може да бъде добър стопанин, лошото е, когато се обвързва с мафията. Затова те призоваха да се спре "паралелната държава".

Междувременно чешката телеграфна агенция съобщи, че ЧЕЗ води вътрешно разследване заради изтичането на търговска информация, която може да повлияе на арбитражното дело с България. Според вчерашно изявление на говорителката на компанията Алис Хоракова, арбитражът не е коментиран на преговорите между ЧЕЗ и "Инерком" по-рано тази седмица, на които е повдигнат въпросът за влизането на българската държава в сделката за активите на ЧЕЗ у нас. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!