Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 1 до 3 юни

„Мисия Здраве“ отново става възможна в Княжеската градина

Снимка: facebook
В първия уикенд на юни – от 1-ви до 3-ти, ще се проведат традиционните културно-информационни дни на здравето, в чиято програма е и изложението „Мисия Здраве“. Организаторите от Българския икономически форум и партньорите им обещават посетителите в Княжеската градина да станат свидетели и участници в забавления и спортни активности, демонстрации и презентации на здравословни продукти, безплатни медицински прегледи и консултации.

Изложителите са 80 и те, заедно с другите участници се очаква да привлекат над 15 хиляди посетители, които искат да научат и да направят нещо повече за своето здраве, отбеляза Георги Табаков – председател на Българския икономически форум.

Официалното откриване ще бъде от 15 ч. от кмета на София Йорданка Фандъкова.

В трите дни на сцената ще има артистични изпълнения. Важна част от програмата са спортните игри, състезания и танци. За някои им предварително записване във Фейсбук или на място - пред Паметника на Съветската армия.

Предвидени са демонстрации и турнири по спортни танци, волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, тенис на маса, тайкуондо, стрелба с лък и др.

Както и друг път, освен щандове със здравословни продукти, препарати и услуги, на „Мисия здраве“ ще има и пунктове за безплатни прегледи, консултации и изследвания от специалисти за: очни проблеми, щитовидна жлеза, диабет, хепатит С, сърдечно-съдови рискове, дихателни затруднения.

Ще има и 2 кръводарителски акции – на 1 и 2 юни от 12 до 16 часа.

Чуйте повече в репортажа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!