Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второто издание на "Театър пред театъра" започва тази вечер с концерт

Снимка: Ани Петрова, БНР

Народният театър "Иван Вазов“ кани зрителите си на постановки на открито. "Театър пред театъра“ се нарича проектът, чието начало е тази вечер.

Второто издание на "Театър пред театъра" започва тази вечер с концерт. Поводът - края на българското председателство на Съвета на ЕС. Режисьор на спектакъла е Борис Радев, а входът е с покани. Иначе програмата на открито ще започне с две представления на "Калигула", които ще се играят на първи и втори юли. Това е една от касовите постановки на Народния театър тази година, съобщи директорът Мариус Донкин:

"Калигула" за първи път излиза от дома си, въпреки че е почти вкъщи, но така или иначе това е изключително преживяване за колегите. Аз много се радвам за техните впечатления от миналата година, когато те казаха, че е изключително приятно това преживяване, този контакт с публиката, когато са навън".

"Животът е прекрасен", "Сако от велур", "Госпожа Министершата" и "Швейк" са другите заглавия, които ще се играят до осми юли. Билетите са с цена от 10 до 30 лева, а местата повече от хиляда.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!