Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Има сериозни основания да се смята, че там е извършено престъпление

Валери Симеонов не се притеснява от проверка на съоръжението по границата с Турция

И Каракачанов не е притеснен от проверка на оградата

| обновено на 23.11.18 в 13:21
Снимка: БГНЕС

И вицепремиерът Красимир Каракачанов не е притеснен от заявката на главния прокурор,  че ако експертиза докаже данните от доклад на ДАНС за нередности при изграждане на оградата по границата с Турция, ще  има обвиняеми министри и областни управители:

"Изграждането на оградата беше възложено на областните управители. Аз не познавам нито един от тези трима областни управители, които са провеждали тези процедури и затова казвам, че ако има такива нарушения, следва виновните лица да си носят отговорност", коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов.  

Бившият вицепремиер Валери Симеонов не вижда основания да се притеснява от евентуални нарушения при изграждане на преградното съоръжение по границата с Турция.

Това стана ясно от коментара му в кулоарите на парламента по повод думите на главния прокурор Сотир Цацаров в "Шоуто на Слави", че ако експертиза потвърди изводите за нередности в доклада на ДАНС при изграждане на оградата, ще има обвиняеми министри и областни управители:

"Това е работата на прокуратурата - да се проверява и да се установява има ли такова нещо, или няма. Аз доколкото съм имал контакт с областните управители, не видях такова нещо, не съм проверявал подробно, но и не допускам. Смятам, че хората си свършиха работата добре", каза Симеонов. 

Според лидера на БСП Корнелия Нинова заявеното от главния прокурор Сотир Цацаров е доказателство, че сигналът за оградата, внесен от депутата от левицата Елена Йончева, е имал основания. Нинова приветства и готовността за проверка и на финансовия министър:

"От това, което чух от главния прокурор снощи, има сериозни основания да се смята, че там е извършено престъпление. Тоест, надяваме се да приключи с обвинителен акт и внасяне в съда и поемане на отговорност от политически лица, които са взимали тези решения", каза Нинова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!