Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Млад музикант на годината 2020" – на 25 май в ефира на "Алегро виваче" на програма "Хоризонт"

Снимка: БНР

Кой е "Млад музикант на годината 2020" ще стане ясно на 25 май в ефира на предаването за класическа музика "Алегро виваче" на програма "Хоризонт". Резултатите от националната анкета ще бъдат обявени в специално празнично издание на предаването, което ще започне в 21 ч. Слушателите ще научат и кой е носителят на специалната наградата "Олга Камбурова" в подкрепа на млад талант. 

Юбилейното 30-то издание на националната анкета "Музикант на годината" тази година предложи на публиката да избере победителя сред 11 млади музиканти. Най-младият бе само на 13 години, а най-възрастният – едва на 28. "Да ги подкрепим и да им дадем мотивация да растат в изкуството!", призова екипът на "Алегро Виваче". 


Националната анкета "Музикант на годината" се провежда от 1990 г. В нея екипът на "Алегро виваче" дава право на слушателите да определят кой от българските музиканти ги е вдъхновил най-много с изявите си през изминалата година. 

През 2008 г. за първи път изборът се фокусира изключително и само върху младите изпълнители. Сега това се случва за втори път в историята на допитването, като възрастовите граници бяха до 25 години за инструменталистите и до 30 години за певците, диригентите и композиторите. 

Дългоочакваната церемония "Музикант на годината" и галаконцерт с участието на победителите от 2019 и 2020 ще се проведе през месец октомври.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!