Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Будителството след приза:

Калин Василев – "Будител на годината 2020", за работата си през 2021: Продължаваме напред!

2021 ще бъде най-активната година за ТърновоRUNS

Калин Василев- "Будител на годината 2020"
Снимка: Ани Петрова

Калин Василев стана носител на приза "Будител на годината 2020" за инициативата "ТърновоRUNS" с безпрецедентен брой гласове. 

Каква беше годината след получаването на отличието, разказва победителят в миналогодишната национална кампания на БНР:

Изглежда сякаш година 2021 ще бъде най-активната, динамична и приказна година за нашата организация "ТърновоRUNS" и за мен в частност. Случиха се изключителни неща! На път сме да превалим над 120 безплатни събития, че и май доста отгоре до края на декември.

Ще изредя само най-значимите сбъднати чудеса след обявяването на "Будител на годината 2020" на 1-ви ноември:

От средата на ноември до Коледа 2020 се включих в кампанията "Безплатен обед за българските медици". Въвлече ме Никола Рахнев – носителят на приза "Будител на годината 2019". Той координираше работата за София, но търсеха организатори за другите градове. Сформирах екип и започнахме действие! Велико Търново стана за пример на цяла България. За 45 дни подсигурихме над 2500 безплатни обяда. След това пък направихме подсилващи здравословни пакети за 150 ковид-болни.

 От началото на януари 2021 възобновихме нашето събитие 5КМ в парка и така да възвърнем традицията от преди 6 години. Сформирах нов екип с над 12 млади, ентусиазирани ученици и студенти и до момента всеки месец организираме огромен празник. Винаги много интересно, оригинално – и се включиха стотици хора.

През цялата пролет и началото на лятото безплатните тренировки, походи и велосъбития не са спирали. Организирахме десетки фитнес тренировки на стадиона. А походите са грандиозни! Стотици хора се включват всеки път. Хората посетиха внушителни върхове и местности в централния Балкан! Всеки път обучаваме хората как да пазят природата, да ползват билките, да поддържат екопътеките. Пролетта на 2021-ва направихме и 4-5 мащабни акции за почиствания на места в и около града.

На Цветница през април, отново с Гората.бг и Никола Рахнев, сбъднахме нещо уникално за нашия регион. Точно до град Килифарево на 18 км. от Велико Търново, посадихме 5000 дръвчета и дойдоха над 650 души! Беше едно от най-вдъхновяващите събития! Всички помагаха – и Общината, и кметството на Килифарево, а хората летяха от щастие.

През лятото на 2021 организирахме безплатна "Седмица за йога" с цели 14 безплатни йога практики и над 10 инструктори. Тази година стана нещо внушително! Дойде ни на гости индийският посланик в България. Вечерта 130 човека практикувахме с него йога на паметник "Асеневци". А цялата седмица беше красота!

До момента за 2021 година сме организирали над 20 велосъбития и всеки път се включват нови и нови семейства. В целия регион почти никой не организира велосъбития. Без инфраструктура, без условия, ние действаме смело напред. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!