Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцерт "Музикант на годината 2019" и "Млад музикант на годината 2020"

на 6 октомври от Първо студио на БНР

Дългоочакваната церемония за връчване на наградите "Музикант на годината 2019" и "Млад музикант на годината 2020" и галаконцертът на лауреатите ще се излъчи пряко на 6 октомври от 19.00 ч. от Първо студио на БНР. 

На сцената ще бъдат носителите на призовете в националните анкети на предаването за класическа музика „Алегро Виваче“ на програма "Хоризонт"

Заради наложените ограничения концертът ще е без публика, но ще бъде излъчван пряко в сайта на Българското национално радио, както и в официалните страници на БНР и на програма "Хоризонт" във Facebook.

На сцената ще излязат световноизвестният баритон Кирил Манолов, носител на приза "Музикант на годината 2019" и Димитър Косев – победител в специалното издание "Млад музикант на годината 2020".

В галаконцерта ще вземат участие хор "Музикална лаборатория за Човека" с диригент Йордан Камджалов, отличен за "Музикален проект на годината 2019", дуото Зорница Иларионова и Мартина Табакова – "Ансамбъл на годината 2019" и певицата Весела Делчева, носител на приза "Класиката в други жанрове 2019".

Зрителите и слушателите ще чуят и носителите на специалната награда „Олга Камбурова“ за 2019 и 2020: цигуларката Лора Маркова и дуо "Атмосфери" (пианистките Александра Дичева и Мила Михова).

Пълен запис на галаконцерта "Музикант на годината 2019" и "Млад музикант на годината 2020" ще бъде излъчен на 12 октомври от 19 до 21 часа по програма "Хоризонт" на БНР.         


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!