Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програмният съвет на БНР установи нарушения в предаването "Политически некоректно" на Петър Волгин

На водещия е наложено наказание

Снимка: БНР

Ръководството на Българското национално радио категорично се разграничава от всеки опит за провокиране на насилие и неговото оправдаване или одобрение, както и от всеки опит за дезинформация и разпространяване на фалшиви новини.

Категорично заявяваме, че всяко нарушаване на закона, професионалните стандарти и етичните норми в програмите и платформите на обществената медия ще бъде санкционирано. Същевременно няма да бъде допуснато вмешателство в работата на журналистите в общественото радио, в това число сваляне от ефир на водещи под външно давление. Подобни решения ще се вземат само след задълбочен анализ и професионален диалог.

Програмният съвет на БНР разгледа изданието на предаването "Политически НЕкоректно" с водещ Петър Волгин, излъчено на 10 април в ефира на програма „Хоризонт“. Програмният съвет единодушно реши, че с действията си г-н Волгин е нарушил Правилника за редакционната дейност на БНР и Етичния кодекс на служителите на БНР. В резултат на това, на г-н Петър Волгин е наложено дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство.

Протоколът от заседанието на Програмния съвет на БНР може да прочетете тук: 1_Protocol.pdf 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!